neděle 3. května 2009

Tetování za kačku


Kdo si chce z Indonésie odvézt suvenýr, na který jen tak nezapomene, může zkusit třeba tetování. Asi nejznámější destinací, kde jsou na tetováníchtivé turisty dobře připraveni, je Bali. A to ať už jde o tetování permanentní nebo krátkodobé na pár týdnů. Tetovacích salónů a „domácích“ tatérů je ale dost i jinde. Připravte se ale, že v salónu pro vás bude cena výtvoru pravděpodobně vyšší než pro místní. Přesto ale předpokládám, že pořád nižší než v ČR.
Já jsem si své nové tetování nechala udělat od známého u něj doma v Jogje. A tetování je to s nadsázkou opravdu „za kačku“. Vždyť jeho cena 100 tisíc Rp. (necelých 200 Kč!!!) je v porovnání s 1000 Kč za třetinové tetování z ČR stejné barvy, které mám na krku, směšná! Ze zdravotního hlediska Codet, který je především malířem, až potom tatérem, nic nezanedbal. Když opomineme domácí prostředí, občas proběhnuvšího pejska a že si během tvoření společně dáte kafe nebo zapálíte cigaretu, vše je sterilní. Rukavice a potřebné přípravky jsou samozřejmostí. Cena tetování taky zahrnuje záruku, že pokud poprvé není tetování jak má být, můžete přijít na opravu zdarma.
Na „fotoreportáž“ s tetováním, které možná bude chtít ještě poopravit (na to už se ale musím psychicky připravit :-)), se můžete podívat ve fotogalerii.

Žádné komentáře: